2023 | de kleuren van 2023

Wit
Januari | wit
In dit stilleven zie je diverse tinten wit. Afzonderlijk van elkaar is het allemaal wit. Leg je ze bij elkaar zie je toch veel verschillen. De oordopjes zijn koud-wit met een blauwige ondertoon, de blouse is beige-wit en heeft hierdoor een wat warmer ondertoon. Ook in de zoutsteen zie je een warme ondertoon terug. De kunstbloem heeft zelf al verschillende tinten wit.
Geel
Februari | geel
De stillevens worden zoveel mogelijk gecreëerd met spullen in mijn huis. Dit keer de kleur geel. Afzonderlijk van elkaar is alles geel, bij elkaar zie je veel variatie. De achtergrond is mijn okergele platenspeler met een pastel-gele LP. Twee verschillende kleuren geel in aquarelverf en muntjes.
Maart | oranje
Voor de maand maart was de gekozen kleur oranje. Als achtergrond heb ik een oranje schort gebruikt. Toevallig was ik aan het klussen en schilderen met de kleur oranje. Dit was een mooie gelegenheid om de stilleven te creëren. Ik hou van vers geperst sinaasappelsap, dus de sinaasappels mochten ook mee doen.
Roze
April | roze
Ik heb veel kleuren in huis, maar naar de kleur roze was het echt zoeken. Een fuchsia roze kam en shirtje, een pastel roze dop van een tube, het baby roze bolletje wol en de bladeren van een uitgebloeide tulp die ineens voor de deur lagen.
De kleuren van 2023 - Rood
Mei | rood
Het speelgoedautootje heb ik cadeau gekregen toen ik mijn rijbewijs haalde en ik een klein rood autootje wilde. Klein is het autootje zeker! De mooi rode cherry-tomaatjes paste in het thema. Ook het rode kannetje geeft een fijne invulling. Als achtergrond ik heb ik een bezem met rode haren gebruikt en als onder grond een handdoek in combinatie met de voet van mijn keukenmachine.
De kleuren van 2023 | Paars
Juni | paars
Bij de kleur paars was het even zoeken naar attributen. De achtergrond is een paarse blouse, een drietal paars kleurig potloden, een mes met een paars handvat en beschermkap en als laatste de folder van de Disney expositie. De zon in combinatie met de schaduwen van mijn Monstera-plant maken het tot een mooi geheel.
Juli | blauw
Waar het voor sommige kleuren een zoektocht was naar items, is het voor de kleur blauw een ‘minder is meer’ situatie. De kleur blauw is een van mijn favoriete kleuren. Dus de keuze in items des te groter. Zo is de achtergrond een blauwe muur, de ondergrond een blauwe salontafel en zie je aan de zijkant een stukje sjaal. Het blauwe schaaltje is gevuld met blauwe bessen uit mijn eigen tuin. Ook mag mijn favoriete thermosfles niet ontbreken en het mooie bolletjes met Zweedse wol.
Augustus | turquoise
De kleur turquoise is ook een van mijn favoriete kleuren. De achtergrond is een van mijn eetkamerstoelen. Achterin staat een mooi vaasje en er liggen wat blokjes van een bordspel. Het flesje parfum rechts geeft een mooie tekening in het beeld. In de voorgrond mijn horloge en mijn favoriete pen.