2020 | Is There Anyone Out There?

15 maart 2020 – 31 december 2020, geëindigd.
Op 11 maart 2020 heb ik mijn 365 +1 dagen project afgerond. Dit project, waarin ik elke dag één foto maakte, heeft echt iets moois voor mij. Het liet mij de wereld van dichtbij zien. Wie had er gedacht dat de wereld werkelijk zo snel zou veranderen. Op 15 maart 2020 werden de eerste maatregelen afgekondigd om het Covid-19 virus te bestrijden. Dit hield in dat o.a de horeca dicht moest en evenementen en festivals afgelast werden.
Vanaf 1 juni 2020 werden de regels weer iets versoepeld. De horeca mocht weer open met aangepaste maatregelen, op kleine schaal waren concerten weer toegankelijk. Even had ik gevoel dat we langzaamaan weer terug konden naar alle fijne dingen die we nu moeten missen.
Totdat er op 13 oktober 2020 weer bekend werd gemaakt dat de horeca dicht moet voor vier weken…
Zondag 13 december 2020, het valt mij steeds zwaarder. De regels, het gemis aan echt menselijk contact, live muziek, spontane leuke dingen en nog heel veel dingen meer. Voor Covid-19 had ik regelmatig even een Laura-dagje nodig, even alleen, even niemand om mij heen. Nu beginnen die dagen en avonden alleen mij op te breken. Het doet mij heel veel pijn en verdriet. Ook het gevoel dat het allemaal niet klopt is altijd aanwezig geweest en wordt steeds sterker.

December 2020. Ik heb besloten om te stoppen met dit project. Covid-19 is nog steeds om ons heen en ik geloof er niet in dit dit nog ooit gaat veranderen. In dit project kan ik mijn creativiteit niet meer kwijt. Tijd voor een nieuw jaar met nieuwe creativiteit.

Is There Anyone Out There?

Zaterdag 26 december 2020. Een fijne kerst-ochtendwandeling over het stille industrieterrein. Onderweg naar huis ben ik met mijn groothoeklens nog een keer langs het van Gend en Loos pand gelopen.

Donderdag 24 december 2020. De onlangs verbouwde Jumbo, nu met een gele rand langs het gebouw.

Zondag 20 december 2020. Een wandeling langs het voormalig van Gend en Loos gebouw, waar de mooie oude ramen nog zichtbaar zijn. Onderweg naar huis met een mooie zonsondergang op de achtergrond van de steiger.

Dinsdag 15 december 2020. Ik maakte in de middag een heerlijke wandeling door het Goorloop. In de avond zag ik de mist en besloot ik nog een wandeling door de wijk te gaan maken.

Zondag 29 november 2020. Een avond wandeling door de wijk. Alle lantaarnpalen symmetrisch achter elkaar.

Zaterdag 28 november 2020. Een fijne wandeling door het Wasven in Eindhoven. Het was een koude dag.

Dinsdag 24 november 2020. Een stilleven van deze heerlijke bonbon van ChocoladeDeCacaofabriek. Het was even spelen met lichtinval.

Zaterdag 14 november 2020. Een wandeling naar Aarle-Rixtel. Deze woning in de steigers met oude gordijnen voor de ramen trok mijn aandacht.

Zondag 8 november 2020. Stilleven.

Dinsdag 27 oktober 2020. Stilleven.

Vrijdag 23 oktober 2020. Tijdens de lunchwandeling bij mijn nieuwe baan, zag ik deze paddenstoel mooi tussen de gevallen bladeren staan. Het herfst zonnetje zorgde voor een mooie kleur.

Donderdag 22 oktober 2020. Deze lantaarnpaal trok al enige tijd mijn aandacht. Ingebouwd in de steigers, bedekt met een groen net. In de avond levert dit een fascinerend plaatje op.

Zondag 11 oktober 2020. Het licht van de lantaarnpaal viel door de kleine raampjes bij Sicilia naar binnen. De laatste keer uit eten, voorlopig…

Donderdag 01 oktober 2020. Wolken, ik kan er uren naar blijven kijken. Zekere naar deze dramatische luchten met prachtige kleuren van zon die bijna onder is.

Wolken
Wolken

Woensdag 30 september 2020. Deze Spaanse Margriet na een regenbui in de ochtend. Ik blijf de combinatie van water en lichtinval prachtig vinden.
In de avond maakte ik een wandeling door het centrum van Helmond.

Hijskraan
Helmond Centrum
Helmond Centrum
Spaanse Margriet

Dinsdag 22 september 2020. Zonsopkomst aan de Berkendonk.

Berkendonk
Berkendonk

Zondag 06 september 2020. Koolwitje op de verbena in mijn tuin.

Koolwitje

Vrijdag 28 augustus 2020. Vandaag ben ik jarig en met een kleiner feestje dan normaal vier ik het toch. Het was een fijne avond.

Jarig
Verjaardagstaart

Maandag 24 augustus 2020. Een wandeling naar Brandevoort met een prachtige zon die zakt boven het maisveld en de mooie rood gekleurde wolken.

Zonsondergang
Brandevoort

Dinsdag 18 augustus 2020. Koolwitje op de lavendel in mijn tuin.

Koolwitje
Koolwitje

Maandag 17 augustus 2020. Heerlijk zelf gemaakte pasta.

Pasta

Zondag 16 augustus 2020. Wolken blijven altijd mooi om naar te kijken. Zeker wanneer de lucht opklaart na een onweersbui.

Wolken
Spaanse Margriet
Spaanse Margriet

Woensdag 12 augustus 2020. De zon zorgt altijd voor mooi schaduwen. Zo ook de contrasten bij de Kubuswoningen in Helmond.

Kubuswoning

Dinsdag 04 augustus 2020. Vanavond gewandeld naar Stiphout en vandaar uit naar Aarle-Rixtel. Daar stond deze haspel met sproeier het droge land te beregenen. Met de ondergaande zon en de verneveling van het water zorgde dit voor een mooie sfeer.

Vrijdag 31 juli 2020. Een fijne avond wandeling gemaakt door het Wasven in Eindhoven. De libellen poseerde mooi in het avondlicht, evenals de klaproos en het zweefvliegje.

Dinsdag 28 juli 2020. De insecten in eigen tuin. Op de tomaat zit een insect waarvan ik nog niet weet wat het is. In de verbena zit een bijtje.

Zondag 26 juli 2020. Een heerlijke wandeling langs de Waal. Op het terras waar we een heerlijk stukje appeltaart aten stond deze Tonka speelgoed vrachtwagen. Met de verwering van weer en wind door de jaren heen goed te zien zijn.

Vrijdag 24 juli 2020. Een avondwandeling door het Wasven, Eindhoven. Waar deze kas in mooi contrast met de lucht en de wolken staat.

Zondag 19 juli 2020. Ik wilde de rijpe aardbeien uit mijn plant plukken, toen ik deze sprinkhaan zag zitten.

Zondag 12 juli 2020. Een van de eerste foto-uitstapje die ik weer maakte na de lockdown in maart. Ik bezocht het vesting stadje Woudrichem. Met de boot ging ik naar Slot Loevestein een prachtig kasteel. In de avond liep ik nog een wandeling door Heusden vesting en het industrieterrein.

Heusden Vesting
Heusden Vesting
Slot Loevestein
Woudrichem

Woensdag 08 juli 2020. In de met regendruppels bedekte fuchsia zat deze zweefvlieg.

Dinsdag 30 juni 2020. Tijdens het verzorgen van mijn tuin kwam deze slak te voorschijn.

Zondag 28 juni 2020. In de middag heb ik een opstelling gemaakt om water, olie en zeep te fotograferen. Dit projectje had ik al even in mijn hoofd dwalen en nu was het tijd om er mee te knoeien.
In de avond maakte ik een heerlijke wandeling langs het kanaal. Het mooie laatste zonlicht in combinatie met de wolken en de schaduwen zorgde voor een speciale sfeer.

Zaterdag 27 juni 2020. De eerste twee cherry tomaten zijn rijp. Na een stevige regenbui vannacht zaten de waterdruppels er nog mooi op, voor een net ander effect!

Zaterdag 20 juni 2020. Vandaag oogste ik mijn eerste aardbei uit eigen tuin. Het was meteen een grote en smaakte heerlijk op het beschuitje!

Dinsdag 09 & 16 juni 2020. Momenteel zijn de Spaanse Margrieten favoriet in mijn tuin om te fotograferen. Ze staan er in drie verschillende kleuren en zijn nu mooi in bloei.

Maandag 08 juni 2020. In de middag ben ik een wandeling gaan maken in de bossen van Stiphout, daar ligt een meertje met prachtige waterlelies.
In de avond heb ik nog een kleine ronde gewandeld door ‘t Hout. De lucht kleurde zo dramatisch mooi.

Zaterdag 06 juni 2020. Spaanse Margriet na een regenbui.

Woensdag 03 juni 2020. Een hommel en een bij in mijn passiebloemen. De bij bleef rustig zitten voor deze fotosessie.

Maandag 01 juni 2020. Een fijne wandeling gemaakt langs het kanaal. Het was windstil waardoor het water voor een prachtige reflectie zorgt van de silo’s bij Voergroep Zuid.
Onderweg naar huis ging de zon betoverend onder met de vogels als silhouetten in de lucht.

Zaterdag 30 mei 2020. Een hommel op de verbena in mijn tuin.

Vrijdag 22 mei 2020. Een hevige regenbui in de vroege avond met het mooie licht van de ondergaande zon op de Spaanse Magrieten in mijn tuin.

Dinsdag 19 mei 2020. Een avondwandeling door de wijk, met prachtige schaduwen en een braakliggend terrein.

Zondag 17 mei 2020. Een fijne wandeling langs het kanaal in Helmond. Daar trof ik deze zwanen familie aan. Ik werd sterk in de gaten gehouden door moeder zwaan.

Vrijdag 08 mei 2020. De hijskraan in Helmond West vormt een mooi silhouet met de ondergaande zon. Door een langere sluitertijd te gebruiken zie je het voorbij komend verkeer ook nog terug in de vorm van de lichtstrepen.

Woensdag 06 mei 2020. Een mooie roze zonsondergang aan Berkendonk. Hier kon ik even genieten van de rust van het water en de avond die kwam.

Vrijdag 01 mei 2020. Een prachtige zon die ondergaat in het centrum van Helmond.

Vrijdag 24 april 2020. Dieren fotograferen, iets wat ik nog nooit gedaan had. In dit geval de jonge eendjes in de Eendjesvijver in Eindhoven. Een mooie uitdaging en voor een eerste keer ben ik zeker tevreden.

Eendjesvijver
Eendjesvijver
Eendjesvijver

Dinsdag 21 april 2020. Een fijne avond wandeling richting Mierlo. Dit zorgde voor meer rust in mijn hoofd. De eerste foto is gemaakt bij Appelboer Jurrius waar de appelbloesem mooi in bloei stond. De tweede foto is gemaakt bij het Eindhovens Kanaal, met een mooie reflectie in het water. De derde foto is gemaakt in Mierlo waar de zon mooi onderging en de hoogspanningsmasten een silhouet vormde.

Zondag 19 april 2020. Een kleine avond wandeling door Stratumseind, waar het bijzonder stil is. Op enkele plekken na waar schoongemaakt en geklust word. Het voelt bizar aan voor een plek waar normaal altijd veel mensen zijn.

Vrijdag 17 april 2020. Ik heb een plek gezocht aan de Zuid-Willemsvaart in Aarle-Rixtel om even van het alleen zijn en de natuur te kunnen genieten. Met een prachtige ondergaande zon.

Dinsdag 14 april 2020. Een beeld van het centrum in Helmond. De vlag ‘Stay Strong Helmond’ aan de Traverse brug. De prachtige boom achter de Hema. Mooie schaduwen bij het kasteel. De Kasteelpoort zonder terras en de Pathé die gesloten is.

Maandag 13 april 2020. Een mooie wandeling door Brandevoort gemaakt.

Zondag 12 april 2020. Een flinke regenbui trok er in de middag over Helmond, snel daarna kwam de zon weer door. Dit leverde een prachtige regenboog op die ik vanuit mijn zolderraam erg goed kon zien.

Dinsdag 07 april 2020. In de namiddag een ronde gewandeld door Eindhoven. In de avond nog de Supermaan op de foto gezet. De maan en de sterrenhemel blijft mooi om te zien.

Donderdag 02 april 2020. Heerlijk wakker worden met de lente zon door mijn slaapkamerraam.

Dinsdag 31 maart 2020. Iets meer dan twee weken na de sluiting van de horeca en een groot gedeelte van de winkels, ziet het straatbeeld van Helmond Centrum er ineens anders uit. Lege straten, opgestapelde stoelen en tafels en een prachtig lente zon.

Woensdag 25 maart 2020. De lente zon valt prachtig door het raam naar binnen en creëert hier mee prachtige schaduwen. Heerlijk wakker worden.