2020 | Is There Anyone Out There?

15 maart 2020 – Heden.
Op 11 maart 2020 ronde ik mijn 365 +1 dagen project af. Één jaar lang elke dag één foto maken. Dit project had echt iets moois voor mij, het liet mij anders kijken naar de wereld dichtbij. Niet snel daarna veranderde deze wereld ook echt. Op 15 maart 2020 werden er maatregelen afgekondigd voor het Covid19 virus te bestrijden, dit betekend dat de horeca moest sluiten en evenementen werden afgelast.
Vanaf 1 juni 2020 worden regels weer versoepeld, dit betekend dat de horeca ook weer open mag.
Op deze pagina ga ik je meenemen in mijn belevingswereld in deze periode.

Dinsdag 04 augustus 2020. Vanavond gewandeld naar Stiphout en vandaar uit naar Aarle-Rixtel. Daar stond deze haspel met sproeier het droge land te beregenen. Met de ondergaande zon en de verneveling van het water zorgde dit voor een mooie sfeer.

Vrijdag 31 juli 2020. Een fijne avond wandeling gemaakt door het Wasven in Eindhoven. De libellen poseerde mooi in het avondlicht, evenals de klaproos en het zweefvliegje.

Dinsdag 28 juli 2020. De insecten in eigen tuin. Op de tomaat zit een insect waarvan ik nog niet weet wat het is. In de verbena zit een bijtje.

Zondag 26 juli 2020. Een heerlijke wandeling langs de Waal. Op het terras waar we een heerlijk stukje appeltaart aten stond deze Tonka speelgoed vrachtwagen. Met de verwering van weer en wind door de jaren heen goed te zien zijn.

Vrijdag 24 juli 2020. Een avondwandeling door het Wasven, Eindhoven. Waar deze kas in mooi contrast met de lucht en de wolken staat.

Zondag 19 juli 2020. Ik wilde de rijpe aardbeien uit mijn plant plukken, toen ik deze sprinkhaan zag zitten.

Zondag 12 juli 2020. Een van de eerste foto-uitstapje die ik weer maakte na de lockdown in maart. Ik bezocht het vesting stadje Woudrichem. Met de boot ging ik naar Slot Loevestein een prachtig kasteel. In de avond liep ik nog een wandeling door Heusden vesting en het industrieterrein.

Heusden Vesting
Heusden Vesting
Slot Loevestein
Woudrichem

Woensdag 08 juli 2020. In de met regendruppels bedekte fuchsia zat deze zweefvlieg.

Dinsdag 30 juni 2020. Tijdens het verzorgen van mijn tuin kwam deze slak te voorschijn.

Zondag 28 juni 2020. In de middag heb ik een opstelling gemaakt om water, olie en zeep te fotograferen. Dit projectje had ik al even in mijn hoofd dwalen en nu was het tijd om er mee te knoeien.
In de avond maakte ik een heerlijke wandeling langs het kanaal. Het mooie laatste zonlicht in combinatie met de wolken en de schaduwen zorgde voor een speciale sfeer.

Zaterdag 27 juni 2020. De eerste twee cherry tomaten zijn rijp. Na een stevige regenbui vannacht zaten de waterdruppels er nog mooi op, voor een net ander effect!

Zaterdag 20 juni 2020. Vandaag oogste ik mijn eerste aardbei uit eigen tuin. Het was meteen een grote en smaakte heerlijk op het beschuitje!

Dinsdag 09 & 16 juni 2020. Momenteel zijn de Spaanse Margrieten favoriet in mijn tuin om te fotograferen. Ze staan er in drie verschillende kleuren en zijn nu mooi in bloei.

Maandag 08 juni 2020. In de middag ben ik een wandeling gaan maken in de bossen van Stiphout, daar ligt een meertje met prachtige waterlelies.
In de avond heb ik nog een kleine ronde gewandeld door ‘t Hout. De lucht kleurde zo dramatisch mooi.

Zaterdag 06 juni 2020. Spaanse Margriet na een regenbui.

Woensdag 03 juni 2020. Een hommel en een bij in mijn passiebloemen. De bij bleef rustig zitten voor deze fotosessie.

Maandag 01 juni 2020. Een fijne wandeling gemaakt langs het kanaal. Het was windstil waardoor het water voor een prachtige reflectie zorgt van de silo’s bij Voergroep Zuid.
Onderweg naar huis ging de zon betoverend onder met de vogels als silhouetten in de lucht.

Zaterdag 30 mei 2020. Een hommel op de verbena in mijn tuin.

Vrijdag 22 mei 2020. Een hevige regenbui in de vroege avond met het mooie licht van de ondergaande zon op de Spaanse Magrieten in mijn tuin.

Dinsdag 19 mei 2020. Een avondwandeling door de wijk, met prachtige schaduwen en een braakliggend terrein.

Zondag 17 mei 2020. Een fijne wandeling langs het kanaal in Helmond. Daar trof ik deze zwanen familie aan. Ik werd sterk in de gaten gehouden door moeder zwaan.

Vrijdag 08 mei 2020. De hijskraan in Helmond West vormt een mooi silhouet met de ondergaande zon. Door een langere sluitertijd te gebruiken zie je het voorbij komend verkeer ook nog terug in de vorm van de lichtstrepen.

Woensdag 06 mei 2020. Een mooie roze zonsondergang aan Berkendonk. Hier kon ik even genieten van de rust van het water en de avond die kwam.

Vrijdag 01 mei 2020. Een prachtige zon die ondergaat in het centrum van Helmond.

Vrijdag 24 april 2020. Dieren fotograferen, iets wat ik nog nooit gedaan had. In dit geval de jonge eendjes in de Eendjesvijver in Eindhoven. Een mooie uitdaging en voor een eerste keer ben ik zeker tevreden.

Eendjesvijver
Eendjesvijver
Eendjesvijver

Dinsdag 21 april 2020. Een fijne avond wandeling richting Mierlo. Dit zorgde voor meer rust in mijn hoofd. De eerste foto is gemaakt bij Appelboer Jurrius waar de appelbloesem mooi in bloei stond. De tweede foto is gemaakt bij het Eindhovens Kanaal, met een mooie reflectie in het water. De derde foto is gemaakt in Mierlo waar de zon mooi onderging en de hoogspanningsmasten een silhouet vormde.

Zondag 19 april 2020. Een kleine avond wandeling door Stratumseind, waar het bijzonder stil is. Op enkele plekken na waar schoongemaakt en geklust word. Het voelt bizar aan voor een plek waar normaal altijd veel mensen zijn.

Vrijdag 17 april 2020. Ik heb een plek gezocht aan de Zuid-Willemsvaart in Aarle-Rixtel om even van het alleen zijn en de natuur te kunnen genieten. Met een prachtige ondergaande zon.

Dinsdag 14 april 2020. Een beeld van het centrum in Helmond. De vlag ‘Stay Strong Helmond’ aan de Traverse brug. De prachtige boom achter de Hema. Mooie schaduwen bij het kasteel. De Kasteelpoort zonder terras en de Pathé die gesloten is.

Maandag 13 april 2020. Een mooie wandeling door Brandevoort gemaakt.

Zondag 12 april 2020. Een flinke regenbui trok er in de middag over Helmond, snel daarna kwam de zon weer door. Dit leverde een prachtige regenboog op die ik vanuit mijn zolderraam erg goed kon zien.

Dinsdag 07 april 2020. In de namiddag een ronde gewandeld door Eindhoven. In de avond nog de Supermaan op de foto gezet. De maan en de sterrenhemel blijft mooi om te zien.

Donderdag 02 april 2020. Heerlijk wakker worden met de lente zon door mijn slaapkamerraam.

Dinsdag 31 maart 2020. Iets meer dan twee weken na de sluiting van de horeca en een groot gedeelte van de winkels, ziet het straatbeeld van Helmond Centrum er ineens anders uit. Lege straten, opgestapelde stoelen en tafels en een prachtig lente zon.

Woensdag 25 maart 2020. De lente zon valt prachtig door het raam naar binnen en creëert hier mee prachtige schaduwen. Heerlijk wakker worden.

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.